Benediction

Release Nieuw Album ‘Scriptures’ Op 16 Oktober 2020!

BIRMINGHAM/VERENIGD KONINKRIJK | Benediction, de Britse death metalband, brengt op 16 oktober een nieuw album uit: 'Scriptures'. De plaat zal verschijnen via het Nuclear Blast label en 12 titels bevatten. De productie van 'Scriptures' werd verzorgd door Scott Atkins in de Grindstone Studio (Engeland) en zal zowel digitaal, op cd en in verschillende vinylformaten beschikbaar zijn. De officiële videoclip voor de eerste single, 'Rabid Carnality', werd eerder al uitgebracht en kan je onderaan het artikel bekijken en beluisteren. Dat geldt ook voor de tweede single, 'Stormcrow', dat vrijdag werd gelanceerd. 16 oktober staat alvast met stip aangeduid in de MetalRage agenda!

Benediction

'Scriptures'

De nieuwe release, 'Scriptures', heeft de typische Benediction death metal sound, versmolten met de punck rockwoede en -houding. De heavy metal aandrijfriffs die significant zijn geworden aan de band. Een agressieve monsterzang die je binnenrijft door de zinvolle teksten en de de groove die enkel Benediction lijkt te bezitten die hen onderscheidt van de andere bands in hun vakgebied en in de loop der jaren een handelsmerk van hun materiaal is geworden. Zoals gewoonlijk variëren de nummers van langzaam en zwaar tot snel en intens, van korte nummers tot epische meesterwerken. Benediction volgt geen standaard blauwdrukken als het gaat om de parameters van het schrijven van geweldige songs, maar je herkent ze meteen als je hun albums afspeelt. Benediction zoals de band is en nooit zal veranderen!

Het artwork van 'Scriptures' is uitstekend en valt ook in lijn met het Benediction handelsmerk. Gemaakt door Simon Harris, een artiest uit Birmingham, is het een terugkeer naar de iconische vroegere albumhoezen die de band destijds gebruikte. Met levendige kleuren en dat 'old school'-gevoel, is het een typische Benediction albumhoes. Een absolute must voor de verzamelaars van vinyl of als opvallende t-shirt of poster.

Death Metal Met Een Modern Randje

Over het algemeen is dit album het complete pakket. Een stevige plaat met old school death metal met een modern randje. Helemaal up-to-date en klaar om de uitdaging aan te gaan met de hedendaagse vaandeldragers binnen het genre. Een krachtige release van een band die er, al sinds het begin, de beste in was/is!

Benediction- Scriptures

Tracklisting 'Scriptures'

01. Iterations Of I
02. Scriptures In Scarlet
03. The Crooked Man
04. Stormcrow
05. Progenitors Of A New Paradigm
06. Rabid Carnality
07. In Our Hands, The Scars
08. Tear Off These Wings
09. Embrace The Kill
10. Neverwhen
11. The Blight At The End
12. We Are Legion

Record Label

Nuclear Blast

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Benediction

Darren Brookes (Guitars)
Peter Rewinsky (Guitars)
Dave Hunt (Vocals)
Frank Healy (Bass)
Nicholas Barker (Drums)


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram


Videoclip ‘Stormcrow'

Videoclip ‘Rabid Carnality'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium