Aborted - ManiaCult (Albumrelease)

BEVEREN-LEIE/WEST-VLAANDEREN | België's meest beruchte death/grind metalband, Aborted, heeft haar 11de studioalbum 'ManiaCult' zonet uitgebracht. Zoals steeds een 'skull crushing' gebeuren van verderfelijke death metal zoals we het graag hebben. Nummers als 'Impetus Odi' en 'Dementophobia' bewijzen dat de band haar plaats, aan de top van de scene, absoluut verdiend. 'ManiaCult' is een technisch meesterwerk, laat dat duidelijk zijn. Het album hoort gewoon in je platenkast, PUNT!

ManiaCult
Tracklisting 'ManiaCult'

01. Verderf (2:58)
02. ManiaCult (3:38)
03. Impetus Odi (3:46)
04. Portal to Vacuity (4:41)
05. Dementophobia (3:01)
06. A Vulgar Quagmire (3:18)
07. Verbolgen (1:39)
08. Ceremonial Ineptitude (3:54)
09. Drag Me to Hell (5:04)
10. Grotesque (3:53)
11. I Prediletti: The Folly of the Gods (5:04)
12. Gloom and the Art of Tribulation (4:08)

Record Label

Century Media Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Aborted

Sven de Caluwé (Vocals)
Harrison Patuto (Gitaar)
Ian Jekelis (Gitaar)
Stefano Franceschini (Bass)
Ken Bedene (Drums)


Fleddy Melculy - '...AND JUST NIKS FOR ALL' (Albumrelease)

HALLE/VLAAMS-BRABANT | Fleddy Melculy heeft een tweede EP uitgebracht: '...AND JUST NIKS FOR ALL'. De eerste 'What De Fok' verscheen in 2016, was/is een meesterwerk, en nu ... 5 jaar later doen ze dat nog eens over. Een fijne opener (Urbanus appreciation note), stevige songs zoals we ze graag horen en een heerlijke cover van 'De Gefrustreerde Automobilist' (Belgian Asociality) met een excellente toevoeging! NIKS wachten en gewoon in huis halen deze EP!!

...AND JUST NIKS FOR ALL
Tracklisting '...AND JUST NIKS FOR ALL'

01. PAPA FM
02. GOD IS EEN KAPPER
03. BACKSTAGE
04. FREDDIE
05. SLAAP
06. NIKS
07. T-SHIRT VAN FLEDDY MELCULY
08. BONUSTRACK: DE GEFRUSTREERDE AUTOMOBILIST
(Belgian Asociality cover)

Record Label

Kamerklink (Sony Music Entertainment)

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Fleddy Melculy

Jeroen Camerlynck (Vocals)
Bart Govers (Guitar)
Tim Toegaert (Guitar)
Sybren Camerlynck (Bass)
Levy Dedobbeleer (Drums)


Aborted - 'Impetus Odi' (Official Visualizer)

BEVEREN-LEIE/BELGIË | De Belgische grind- en deathmetalband ABORTED heeft een eerste single van 'ManiaCult', het 11de studioalbum dat op 10 september 2021 verschijnt, uitgebracht. De song heet 'Impetus Odi' en is de derde track van het nakende album dat via het Century Media Records label zal uitkomen. De video van de brutale song kan je hieronder bekijken en beluisteren! Let wel: niet voor gevoelige kijkers en luisteraars!

Official Video ‘Impetus Odi'

Burning Witches - 'Flight Of The Valkyries' (Official Visualizer)

BRUGG/ZWITSERLAND | De Zwitserse/Nederlandse heavy metalband Burning Witches heeft een eerste single, van hun aankomend full-length album 'The Witch Of The North' (28/05), uitgebracht: 'Flight Of The Valkyries'. De song gaat gepaard met een officiële visualizer, die je hieronder kan bekijken en beluisteren. Op het nieuwe album is het nog wachten tot 28 mei 2021, wanneer het album verschijnt via het Nuclear Blast Label. Meer informatie daarover zelf kan je hier terugvinden.

Official Visualizer ‘Flight Of The Valkyries'

Enforced - 'Kill Grid' (Albumrelease)

RICHMOND/VIRGINIA (USA) | Toen in 2019 het album 'At The Walls' van Enforced uitkwam, was meteen duidelijk dat deze thrash metal/crossover band tot grote dingen in staat was. Op 12 maart 2021 volgde dan hun tweede full-length album 'Kill Grid' en het is een schot in de roos. Geïnspireerd door de thrash metal die o.a. Slayer in de jaren '80 bracht, in combinatie met de old school thrash uit de jaren '90, is Enforced nu klaar om zich aan de top van het genre te nestellen. 'Kill Grid' legt de nadruk op rauwe, ongeremde agressie en verwerkt daarin een technische flair die het een van de beste thrash/crossover albums ooit maken. Metalrage.be krijgt er alvast niet genoeg van en dit album krijgt een plaats bovenaan de albumcollectie!

Kill Grid
Tracklisting 'Kill Grid'

01. The Doctrine
02. UXO
03. Beneath Me
04. Malignance
05. Kill Grid
06. Curtain Fire
07. Hemorrhage
08. Blood Ribbon
09. Trespasser

Record Label

Century Media Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Enforced

Ethan Gensurowsky | Bass
Alex Bishop | Drums
Will Wagstaff | Guitars
Zach Monahan | Guitars
Knox Colby | Vocals


Nervosa - 'Perpetual Chaos' (Albumrelease)

SÃO PAULO/BRAZILIË | De thrash/death metal-krachtpatser Nervosa valt 2021 binnen met een allesverwoestende femme power en verandert de wereld in een 'Perpetual Chaos'! Het album van het nieuwe kwartet is eindelijk uit (Napalm Records) en slaat in als een bom. Nervosa toont haar vermogen voor onstuimig wilde, messcherpe riffs en agressieve vocals in 13 nieuwe songs. De neiuwe line-up levert een stevig thrash/death metalalbum en doet nu al een gooi naar album van het jaar! Het vierde full-length album bouwt verder op de grondlaag die haar voorganger 'Downfall Of Mankind' (2018) legde en voegt diverse muzikale elementen toe die een onfeilbaar nieuw hoogtepunt creëren! Een absolute aanrader om aan je platencollectie toe te voegen!

Perpetual Chaos
Tracklisting 'Perpetual Chaos'

01. Venomous
02. Guided By Evil
03. People Of The Abyss
04. Perpetual Chaos
05. Until The Very End
06. Genocidal Command
07. Kings Of Domination
08. Time To Fight
09. Godless Prisoner
10. Blood Eagle
11. Rebel Soul
12. Pursued By Judgement
13. Under Ruins

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Nervosa

Diva Satanica | Vocals
Prika Amaral | Gitaar
Mia Wallace | Bass
Eleni Nota | Drums


Ektomorf - 'Reborn' (Albumrelease)

MEZÕKOVÁCSHÁZA/HONGARIJE | Ektomorf, de Hongaarse thrash metalband, keert terug naar haar muzikale roots en wordt na 26 jaar herboren ('Reborn'). Met hun debuut op het Napalm Records label, verlegt de Hongaarse powermachine het genre naar een veelbelovend, modern tijdperk en ontdoet het zich van alle ketens. Songs als 'Ebullition', het furieuze 'Fear Me' of de energieke sloophamer 'Smashing The Past' rollen op volle kracht, recht vooruit en niets ontziend doorheen het album. 'Reborn' bevat 8 compromisloze songs met een onweerlegbare in-your-face-mentaliteit. Gewoon binnenhalen die handel!

Reborn
Tracklisting 'Reborn'

01. Ebullition
02. Reborn
03. And The Dead Will Walk
04. Fear Me
05. Where The Hate Conceives
06. The Worst Is Yet To Come
07. Forsaken
08. Smashing The Past

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Ektomorf

Zoltán Farkas | Vocals/Gitaar
Szebasztián Simon | Gitaar
Csaba Zahorán | Bas
Kàlmàn Olàh | Drums


Asphyx - 'Necroceros' (Albumrelease)

OVERIJSSEL/NEDERLAND | De Nederlandse deathdoom metalband Asphyx heeft een tiende studioalbum 'Necroceros' uitgebracht via Century Media Records. Al meer dan 30 jaar (opgericht in 1987) bestaat de band en levert met 'Necroceros' een plaat met uitstekende songs. Dat het menselijk ras gedoemd is om tenonder te gaan en in de vergetelheid te verdwijnen is een feit! En dat wordt door de band, luidruchtig, benadrukt met stevige songs, opgemaakt door een aantal verpletterende riffs. Een musthave voor liefhebbers van het genre!

Necroceros
Tracklisting 'Necroceros'

01. The Sole Cure is Death
02. Molten Black Earth
03. Mount Skull
04. Knights Templar Stand
05. Three Years of Famine
06. Botox Implosion
07. In Blazing Oceans
08. The Nameless Elite
09. Yield or Die
10. Necroceros

Record Label

Century Media Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Asphyx

Martin van Drunen | Vocals
Paul Baayens | Gitaar
Alwin Zuur | Bas
Stefan “Husky” Hüskens | Drums


Angelus Apatrida - 'The Age Of Disinformation' (Lyric Video)

ALBACETE/SPANJE | Angelus Apatrida brengt haar zevende (self-titled) album uit op 5 februari 2021. Ondertussen heeft de band al 3 songs van dat album vrijgegeven. Laatste pareltje is 'The Age Of Disinformation', het derde nummer op het aankomende album. De band over deze song: "We keren terug naar onze roots met 'The Age Of Disinformation', een fris en aanstekelijk old-school thrash metal nummer. Muzikaal gezien brengt het je terug naar de gouden eeuw van het genre, technisch gezien is het een galopperend stukje met gekke solo's, riffs en drumwerk, en klassieke hectische, krankzinnige hoge vocalen! Tekstueel vertelt het verhaal zichzelf: we leven in een tijd waarin er een overvloed aan informatie beschikbaar is via onze smartphones en het internet ... maar ironisch genoeg is het ook een tijd waarin we slecht geïnformeerd zijn. We zijn slaven van fake news ... hoe meer info, hoe minder we de bronnen checken. Ongetwijfeld is dit een toekomstig, klassiek Angelus Apatrida-nummer ... een nekbreker bij elke live show. Geniet ervan!"

Lyric Video ‘The Age Of Disinformation'

Nervosa - 'Under Ruins' (Official Video)

SÃO PAULO/BRAZILIË | De nieuwe formatie van de death/thrash-machine Nervosa heeft een derde single, 'Under Ruins', uit het aanstaande album 'Perpetual Chaos' uitgebracht. De release van het nieuwe album is aanstaande vrijdag 22 januari 2021 via Napalm Records. Als voorbode van de nieuwe plaat, sleurt de krachtige en agressieve zang van Diva Satanica de luisteraar doorheen een vortex van pure Nervosa energie. 'Under Ruins' en de bijhorende videoclip, belicht het moeilijke onderwerp van een dakloos kind dat op straat moet overleven. Nog even geduld dus alvorens 'Perpetual Chaos' in zijn geheel te ontdekken ... ondertussen genieten we van de nieuwe song! Horns up and tongues out!

Bron: Hardlife Promotion

Official Video ‘Under Ruins'

Fleddy Melculy - 'T-shirt van Fleddy Melculy' (Official Video)

HALLE/VLAAMS-BRABANT | Vijf jaar na de grote doorbraak van Fleddy Melculy, met het nummer 'T-shirt van Metallica', brengt de band een nieuwe single uit: 'T-shirt van Fleddy Melculy'! Zelf had de band het nooit gedacht zo lang na datum een onwaarschijnlijk succes te genieten. Niets is minder waar en aan creativiteit absoluut geen gebrek. Heel wat bekend volk overigens in deze hilarische videoclip, o.a. Urbanus, Franky DSMV (Channel Zero) en de leden van King Hiss! Geniet mee van de clip!

Official Video ‘T-shirt van Fleddy Melculy'

Rezet - 'Deceived By Paradise' (Official Video)

GESCHLESWIG, SCHLESWIG-HOLSTEIN/DUITSLAND | 'Deceived By Paradise' is de derde single van REZET's aankomende album 'Truth In Between'. Het album komt uit op 29 januari 2021 via Metalville Records / Rough Trade Distribution. Als je nu al je kopie van het album wilt vastleggen: pre-orders zijn beschikbaar! 'Deceived By Paradise' bewijst nog maar eens hoe Rezet als band blijft groeien. Geniet van de song ... en reserveer alvast een plaats voor het album in je platenkast!

Official Video ‘Deceived By Paradise'

Fireforce - 'Rage Of War' (Albumrelease)

ANTWERPEN/BELGIË | Het vierde full-length album van de melodieuze power metalband Fireforce is een feit. Vandaag verscheen 'Rage Of War', de opvolger van het in 2017 uitgebrachte 'Annihilate The Evil'. Van de originele line-up is enkel gitarist Erwin Suetens overgebleven. Vraagtekens over de nieuwe release, met een nieuwe zanger, rezen op ... maar de fans kunnen gerust zijn: het is een echt Fireforce album! Een band om zeker in achterhoofd te houden en hopelijk krijgen we ze live te zien, eens we weer naar festivals en concerten kunnen. Geniet ondertussen van 'Rage Of War'!

Rage Of War
Tracklisting 'Rage Of War'

01. Rage Of War
02. March Or Die
03. Ram It
04. Firepanzer
05. Running
06. Forever In Time
07. 108-118
08. Army Of Ghosts
09. Rats In A Maze (op CD versie)
10. A Price To Pay (op CD versie)
11. From Scout To Liberator
12. Blood Judge (op CD versie)
13. Tale Of The Desert King (op LP versie)

Record Label

Rock Of Angels, 2021

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Midnight Spell

Matt ‘Hawk’ Asselberghs | Vocals/Gitaar
Erwin Suetens | Gitaar
Serge Bastaens | Bas
Christophe de Combre | Drums


Reject The Sickness - 'Reveal The Darkness' (Official Video)

GENT/BELGIË | 'Reveal The Darkness' is de nieuwste single van de Belgische death/thrash metalband Reject The Sickness. Het nummer zal verschijnen op hun aankomende album 'While Our World Dissolves', dat in de lente van 2021 uitkomt. Het is het derde full-length album van de band (de eerste met de huidige line-up) en pre-orders, via bigcartel, zijn nu al mogelijk. 'Reveal The Darkness' handelt over drugsgebruik als gevolg van huiselijk en seksueel geweld. Bekijk en de beluister de nieuwe single hieronder.

Official Video ‘Reveal The Darkness'

Incinerate - 'Back To Reality' (Official Video)

ANTWERPEN/BELGIË | Op het nieuwe album van het Antwerpse Incinerate is het helaas nog even wachten (6 maart) maar in aanloop van de release, werd de single voor de title track 'Back To Reality' al uitgebracht. De song gaat gepaard met een videoclip die je hieronder kan beluisteren/bekijken. Incinerate, sinds 2008 een vaste waarde in de Belgische underground scene, brengt een agressieve mix tussen death- en thrash metal. Het nieuwe album kan je ondertussen al vooruitbestellen via de website van hun label: Dead By Dawn Records. Horns up!

Official Video ‘Back To Reality'

Angelus Apatrida - 'Indoctrinate' (Official Video)

ALBACETE/SPANJE | De toonaangevende Spaanse thrash metalband Angelus Apatrida, bracht op 8 januari de single en muziekvideo uit voor het nummer 'Indoctrinate'. Hieronder kan je het nummer beluisteren en de videoclip, gemaakt door Fernando Morales/Micoco Graphics, bekijken. De track komt van het aanstaande self-titled album, dat op 5 februari verschijnt via Century Media Records. Enjoy!

Official Video ‘Indoctrinate'

Midnight Spell - 'Sky Destroyer' (Albumrelease)

MIAMI/FLORIDA (USA) | Het eerste full-length album van de heavy metalband Midnight Spell is een feit. 'Sky Destroyer' werd op 8 januari uitgebracht (Iron Oxide Records/Lost Realm Records) en is een absolute aanrader voor elke liefhebber van het genre. De band is geboren temidden de Miami underground scene en brengt een niet aflatende kracht van pure heavy metal in zijn ware, rauwe vorm. Midnight Spell, opgericht in 2017, is gemaakt om de heavy metal fakkel te dragen en de grenzen van het genre tot het uiterste te verleggen. Neem zeker de tijd om het album te beluisteren!

Sky Destroyer
Tracklisting 'Sky Destroyer'

01. Blood for Blood
02. Between the Eyes
03. Lady of the Moonlight
04. Midnight Ride
05. Mercy
06. Sky Destroyer
07. Cemetery Queen
08. To the Stars
09. Headbang 'til Death

Record Label

Independent | Iron Oxide Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Midnight Spell

Cam Martell | Bass
Brian Wilson |Drums
Denver Cooper | Guitars
The Hammer | Guitars
Paolo Velazquez | Vocals
Ieperfest | MetalRage Belgium