CRYPTA

Death Metal Band Tekent Bij Napalm Records

BRAZILIË/NEDERLAND | De nieuwe Braziliaans-Nederlandse death metal band CRYPTA heeft een platencontract afgesloten met Napalm Records. Zo stond te lezen in een officiële communicatie die de band gisteren (16/06), via sociale media, bekend maakte. Gelijktijdig met deze aankondiging stuurde Napalm Records een bericht de wereld in die de samenwerking bevestigde. In de deal zit ook een overeenkomst met Napalm Events, de live entertainment en booking afdeling van Napalm Records! Wanneer het eerste album van CRYPTA uitkomt is nog niet bekend, maar dat we de komende maanden het eerste materiaal mogen verwachten staat wel al vast. De band werd in juni 2019 opgericht en sindsdien werkten de dames, achter de schermen, al aan de eerste songs. Benieuwd naar het resultaat!

CRYPTA logo

Officieel Statement Van CRYPTA

De deal tussen band en platenlabel werd als volgt verwoord door CRYPTA: "We zijn trots om aan te kondigen dat we hebben getekend met Napalm Records! Dit betekent dat ons debuutalbum zal worden uitgebracht door dit geweldige Oostenrijkse label, dat ook grote namen huist als Jinjer, Powerwolf en Alestorm en solide bands met een rijke metal geschiedenis zoals Candlemass, W.A.S.P., Grave Digger, Samael, Cavalera Conspiracy en nog vele anderen! Meer details over de opname en release van ons nieuw materiaal zou de komende maanden beschikbaar moeten zijn. Op dit moment is de band gefocust op het afronden en afwerken van de muziek en het materiaal dat deel zal uitmaken van ons debuutalbum."

Ook Fernanda Lira, zangeres, bassiste en mede-oprichtster van CRYPTA nam het woord: “Ik was verrast toen Napalm Records ons contacteerde en interesse toonde in een samenwerking, vlak nadat we CRYPTA officieel hadden aangekondigd! Maar meer dan verrast, voelde ik me oprecht blij omdat ik altijd al een goede relatie met hen heb gehad tijdens mijn vorige ondernemingen. Nu kunnen blijven werken met dit label is gewoon geweldig, het voelt als familie! Over het algemeen is de band erg opgewonden en voelt ze zich enorm gelukkig de kans te krijgen op zo'n geweldig startschot! We kunnen nauwelijks wachten om aan het werk te gaan en hopen dat het een vruchtbare samenwerking wordt."

Reactie Napalm Records

Markus Jacob, Product Manager bij Napalm Records, reageerde met volgende commentaar: "Welkom bij de familie, CRYPTA! We zijn verheugd dat we kunnen samenwerken met deze fantastische nieuwe band, die de wereld van de extreme metal stormenderhand zal veroveren! Van wat we tot nu toe konden horen, zal hun debuutalbum verpletterend zijn en een frisse kijk bieden op de old school death metal!"


CRYPTA

Bronnen & Informatie (CRYPTA)

Facebook Instagram YouTube


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium