Warbringer

Album 'Weapons Of Tomorrow' Komt Uit Op 24 April!

VENTURA/CALIFORNIË (USA) | De thrash metal formatie Warbringer zal haar nieuwe album 'Weapons Of Tomorrow', uitbrengen op 24 april via het Napalm Records label. Met de release van dit studioalbum bewijst de SoCal vijf-koppige band niet alleen een meester te zijn in het thrash genre, maar zorgt het voor een ware grondverschuiving. Het thrash metal genre wordt naar nieuwe hoogtes gestuwd en een gloednieuw tijdperk breekt aan. Verderbouwend op de krachtige internationale reputatie van Warbringer showcaset 'Weapons Of Tomorrow' een technische benadering en een verhoogde focus op een unieke lyrische en vocale stijl. De vorige release van de band 'Woe To The Vanquished' liet het al vemoeden maar 'Weapons Of Tomorrow' bevestigt: na een carrière van meer dan 10 jaar levert Warbringer haar beste werk tot op datum. Ter ere van de aankondiging van de plaat werd al een nieuwe videoclip uitgebracht voor de geremasterde versie van de eerste single: 'Firepower Kills'. Enjoy!

Warbringer

Het Gevaar Van De Mens In De Moderne Wetenschap

John Kevill, de zanger van Warbringer, vertelt het volgende over het het nieuwe album: "'Weapons Of Tomorrow' bevat twee nummers die je al eerder hoorde - 'Firepower Kills' en 'Power Unsurpassed'. Ze verschijnen echter in een nieuwe en verbeterde vorm op de plaat. 'Firepower Kills' gaat over de vooruitgang van de wapentechnologie. De moderne wetenschap is een enorm krachtig hulpmiddel en de mens moet heel voorzichtig zijn met het gebruik ervan. Dit nummer kijkt naar de laatste 100 jaar van wetenschappelijke vooruitgang in wapens en stelt de vraag waartoe dit uiteindelijk zal leiden. Muzikaal is het een echt thrash nummer en de main riff 'evolueert' doorheen het nummer zoals de al even gewapende lyrics."

'Weapons Of Tomorrow' werd opgenomen met de de veelgeprezen producer Mike Plotnikoff (producer van 'Woe To The Vanquished' en voor artiesten als In Flames en Fear Factory) en gemixt door Zack Ohren die eerder al werkte aan 'Waking Into Nightmares', het tweede album van Warbringer. Daarnaast werkte hij ook met Machine Head en Immolation. Het album bevat een verscheidenheid aan thema's die bij elk nummer een op zichzelf staand concept presenteren, maar gericht op het overkoepelende idee van de moderne technologie die de samenleving in gevaar brengt in plaats van deze te bevorderen.

Het Gevaar Van De Mens In De Moderne Wetenschap

Over de tekstuele inhoud van 'Weapons Of Tomorrow' zegt John Kevill het volgende: "Ik heb veel aandacht en detail besteed aan de tekstuele inhoud van dit album. Er is vaak een 'vertellende' component terug te vinden waarin de songtekst zich ontwikkelt of meebeweegt met de muziek en de structuur van het nummer. Al met al bevat 'Weapons Of Tomorrow' elementen van ons vorige album 'Woe To The Vaquished', maar evolueert het album verder in nieuwe en opwindende richtingen."

Over de muzikale vooruitgang en ontwikkeling voegt Kevill toe: "Hoewel het album snelheidsgestuurde songs bevat als 'Firepower Kills' en 'Unraveling', zitten er ook verpletterende 'stomps' tussen als 'The Black Hand Reaches Out' en 'Crushed Beneath The Tracks'. Elk nummer heeft wel zijn eigen karakter. De semi-ballade 'Defiance Of Fate' is een serieuze muzikale grondbreker voor Warbringer en is als geen enkel voorgaand nummer uit ons repertoire. 'Heart Of Darkness' en 'Notre Dame (King Of Fools)' bieden verschillende opvattingen van een donkere, op black metal gerichte sound en 'Glorious End' is een tragisch oorlogsverhaal met een unieke tekstuele component."

Weapons Of Tomorrow

Tracklisting 'Weapons Of Tomorrow'

01. Firepower Kills
02. The Black Hand Reaches Out
03. Crushed Beneath the Tracks
04. Defiance of Fate
05. Unraveling
06. Heart of Darkness
07. Power Unsurpassed
08. Outer Reaches
09. Notre Dame (King of Fools)
10. Glorious End

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Warbringer

John Kevill (Vocals)
Adam Carroll (Guitar)
Carlos Cruz (Drums)
Chase Becker (Guitar)
Chase Bryant (Bass)


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram Youtube


Video/Song ‘Firepower Kills'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium