Durbuy Rock Festival 2020

Het Kleinste Der Grote Festivals Van België

DURBUY/BELGIË | Het kleinste der grote festivals, zoals het Durbuy Rock Festival zichzelf heeft gedoopt, gaat dit jaar door op vrijdag 17 en zaterdag 18 april. Plaats van afspraak is ook nu weer het plaatsje Bomal-sur-Ourthe, deelgemeente van Durbuy en gelegen aan de rivier de Ourthe. Twee dagen lang betreden 24 binnen- en buitenlandse metal bands de 2 podia die het festival telt. Grote kleppers staan er niet meteen op de affiche, maar aan kwaliteit is er zeker geen gebrek zoals je in dit artikel zult merken! Hoofdact is dit jaar Eluveitie, een melodieuze folk-deathmetalband uit Winterthur (Zürich, Zwitserland). Zoals steeds is er een ruim aanbod aan Belgische bands wat we alleen maar kunnen toejuichen. Ontdek met ons alle bands op het programma!

Eluveitie

Een Unieke Affiche

De 24ste editie van het Durbuy Rock Festival gaat dus door op 17 en 18 april, in het complex 'Le Sassin' te Bomal-sur-Ourthe (Durbuy). Het is het grootste metal evenement in Wallonië waarbij 24 Belgische en buitenlandse acts elkaar afwisselen op 2 podia: één indoor en één outdoor (de Metal'Art stage). Dit jaar zijn er niet minder dan 13 verschillende nationaliteiten aanwezig en enkele daarvan zijn zeer prominent: Eluveitie, Skindred, Delain, Saltatio Mortis, Jinjer, Lacuna Coil, Primordial, Moonsorrow, ... . Nadat de 22ste en 23ste edities nagenoeg uitverkocht waren, is men bij de organisatie van het Durbuy Rock Festival heel fier om exclusieve headliners op de affiche te hebben: bands die op de grootste metal festivals ter wereld stonden en staan. Maar daarnaast ook bands uit eigen land (o.a. Spoil Engine, Lamiral, Insomnia, ...). Meer dan de helft van de bands heeft de voorbije 23 jaar nog nooit op de affiche gestaan ... een unieke gebeurtenis wordt dit festival zeker!

Programma Met Heel Veel Afwisseling

Een resoluut eclectisch programma van topkwaliteit, waarbij op vrijdag (17/04) de nadruk ligt op prog metal en metalcore met 2 opmerkelijke headliners: Skindred dat een mengeling van reggae, rock en punk brengt en ... Bernard Minet (bekend van o.a. het Franse Club Dorothée uit de jaren '80 en '90 waar hij deel uitmaakte van 'Les Musclés'), die de avond feestelijk komt afsluiten. Hij zal er, ondersteund door een ware live-band, zijn Club Dorothée hits spelen. Zaterdag (18/04) is voornamelijk weggelegd voor folk en black metal liefhebbers, voorafgegaan door bands die symfonische en gothic metal brengen ... en er is ook plaats voor een snufje hardcore. Dit om iedereen al vanaf de vroege middag in vorm te krijgen ... .

Maar het Durbuy Rock Festival, dat staat vooral garant voor een onvergetelijke sfeer en ambiance: een festival waar je alles in de beste omstandigheden kunt zien, in een landelijk omgeving en een ontspannen, gemoedelijke sfeer. Kortom, een niet te missen evenement voor liefhebbers van het zwaardere werk ... en een goed feestje!


Durbuy Rock Festival 2020

Bronnen & Informatie

Website Facebook Instagram


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium