EVILDEAD

Nieuw Album ‘United $tate$ Of Anarchy’ Op 30 Oktober 2020!

LOS ANGELES/CALIFORNIË (USA) | De Amerikaanse thrash metal band EVILDEAD brengt op 30 oktober haar derde studioalbum 'United $tate$ Of Anarchy' uit via SPV/Steamhammer. Voor de band, opgericht in 1986, is het het eerste album sinds 'The Underworld' (1991). Een eerste song, 'The Descending', werd ondertussen al uitgebracht. Het is de openingstrack en klinkt veelbelovend voor de rest van het album. 'United $tate$ Of Anarchy' zal negen nieuwe studiotracks bevatten en een coverversie van The B'52's 'Planet Claire' als bonustrack. Productie van de plaat werd verzorgd door Bill Metoyer en toonaangevende artiest Edward J. Repka heeft opnieuw de hoes ontworpen.

EVILDEAD

'United $tate$ Of Anarchy'

EVILDEAD is een band die al meerdere malen uiteen ging en weer samenkwam. Sinds 2016 lijkt dit standvastig, al duurde het dus bijna 4 jaar om eindelijk een nieuw studioalbum uit te brengen. Een album dat overigens op 11 februari 2018 werd aaangekondigd op de Facebookpagina van de band als 'coming soon' ... . 'Beter laat dan nooit' denken we dan! 'United $tate$ Of Anarchy' komt er dus op 30 oktober en de openingstrack van het album 'The Descending' werd recent al vrijgegeven. Ook het tweede nummer, ondertussen ook digitaal beschikbaar, werd in het verleden al eens uitgebracht. Op 23 september 2017 was 'Word Of God' te beluisteren op Los Anarchy Radio.

Naast de negen nieuwe studiotracks zal er een bonus track het nieuwe album afsluiten. Het gaat om een thrash metal coverversie van 'Planet Claire' van The B52's. Een wat vreemde keuze en het is dus benieuwd uitkijken wat EVILDEAD hiermee heeft aangevangen.

EVILDEAD

De thrash metal band EVILDEAD werd opgericht in 1986, aanvankelijk als een side-project van Agent Steel-gitarist Juan Garcia en Abattoir-bassist Mel Sanchez. Zij hadden de bedoeling om zware muziek te schrijven met meer hardcore en thrash metal-elementen ... meer dan hun bands destijds. EVILDEAD baande nieuwe wegen met hun woeste benadering van songwriting, maar volgde ook een stijl die vergelijkbaar was met die van hun peers (waaronder Testament, Vio-lence, Dark Angel en Sacred Reich), met teksten waarin politieke en sociale thema's werden verkend, vermengd met humor en onderwerpen als horror en nucleaire oorlogvoering. De naam van de band is overigens geïnspireerd op Sam Raimi's horrorfilm 'The Evil Dead' (1981).

In 1988 tekende de band een platencontract bij het Europese Steamhammer Records en het daaropvolgende jaar werd een 3-track EP en hun eerste full-length album ‘Annihilation Of Civilization’. Voor de title track werd een videoclip opgenomen en deze werd zowaar uitgezonden op MTV’s Headbangers Ball. In 1990 dook de band opnieuw de studio in voor de opnames van hun tweede studioalbum ‘The Underworld’. Met producer Warren Croyle werd de plaat in 1991 uitgebracht. Nog eens een jaar later (1992) volgde een live-album uit de ‘Live ... From The Depths Of The Underworld’ tour, waarna de band een lange pauze inlaste. In 1993 trokken ze wel nog de studio in voor de opnames van een derde album dat onafgemaakt bleef en waarop de band uiteen ging. Een eerste reünie kwam er in 2008 en er volgden enkele live shows en het bericht dat het derde album er toch zou komen ... in 2012 werd de stekker er echter weer uitgetrokken.

In 2016 hervormde EVILDEAD zich een tweede maal en kondigde de band aan dat ze nieuw materiaal aan het opnemen was en er in 2017 een aantal shows zouden volgen. Op 23 september werd ‘Word Of God’ afgespeeld op Los Anarchy Radio en zes dagen later speelde EVILDEAD haar eerste show sinds de hereniging. Nu is het eindelijk zover en is het wachten (bijna) over. Op 30 oktober ligt 'United $tate$ Of Anarchy' eindelijk in de rekken!

EVILDEAD- United $tate$ Of Anarchy

Tracklisting 'United $tate$ Of Anarchy'

01. The Descending
02. Word Of God
03. Napoleon Complex
04. Green House
05. Without A Cause
06. No Difference
07. Blasphemy Divine
08. A.O.P. / War Dance
09. Seed Of Doubt
10. Planet Claire 2020 (Bonus Track)

Record Label

SPV/Steamhammer

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden EVILDEAD

Albert Gonzales | Rhythm/Lead Guitars
Juan Garcia | Rhythm/Lead Guitars
Rob Alaniz | Drums
Phil Flores | Lead Vocals
Karlos Medina | Bass


Bronnen & Informatie

Facebook Twitter Instagram


Official Lyric Video ‘The Descending'

Official Lyric Video ‘Word Of God'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium