Warbringer

Release Single/Lyric Video ‘Wounded Healer’ | Nieuw Album ‘Hørizøns’ (19/06)!

MANNHEIM/DUITSLAND | Zonet, bracht de Duitse symfonische/power metal band BEYOND THE BLACK de single 'Wounded Healer' uit. De song, waarvan ook een lyric video beschikbaar is, komt uit het nieuwe album 'Hørizøns' dat op 19 juni verschijnt (Napalm Records) en bevat guest vocals van Elize Ryd (Amaranthe). Eerder, op 3 april, werd reeds de song 'Golden Pariahs' uitgebracht. De festivalzomer valt helaas in het water en zo ook het aantreden van BEYOND THE BLACK op het Graspop Metal Meeting Festival. Maar de Belgische fans hoeven niet te treuren: als alles goed gaat, treedt de band op 15/11 aan in zaal Trix (Antwerpen). Ze doen dat in het gezelschap van Amaranthe.

Beyond The Black

‘Wounded Healer’

De nieuwste song dat BEYOND THE BLACK uitbrengt uit het nieuwe album 'Hørizøns' is een bitterzoete, maar toch zware track. 'Wounded Healer' dient ook als voorbeeld van de opkomende co-headliner tour met de Zweeds/Deense metal band Amaranthe, eind dit jaar. Elize Ryd, de zangeres van Amaranthe, heeft immers haar stem verleend aan deze nieuwe song. Samen met een futuristisch ogende lyric video, wordt je door een verwarrend doolhof van hoop en wanhoop geleid. Het timbre van de opmerkelijke stem van Jennifer Haben en de energieke zang van Amaranthe's frontvrouw Elize Ryd maken het nummer compleet en presenteren een nieuw facet van BEYOND THE BLACK's moderne mix van melodieuze rock en metal. Mooie en sterke harmonieën, een emotionele verhaallijn en energieke zanglijnen weven zich een baan door deze zware melodieuze, ruwe diamant.

'Hørizøns'

Met 'Hørizøns' ontgrendeldt BEYOND THE BLACK hun ongeëvenaarde, gedifferetieerde spectrum van symfonische en melodieuze rock gekruid met sonore, melodieuze metal in 13 nieuwe songs. Het album begint met haar zware, doch sfeervolle, title track dat zich uitstrekt over het bereik van de opzwepende sound en kristalheldere, opvallende zang van Jennifer Haben. Mooie en sterke harmonieën, een emotionele verhaallijn en krachtige zanglijnen weven door 'Wounded Healer' en zullen je de weg wijzen in donkere en sombere tijden. Donkere, subliminale grooves smelten samen met harmoniserende gitaarlijnen en vormen de heersende nexus van 'Human' en het onmiskenbaar aanstekelijke refrein. Een ander facet van de band komt naar voren met 'You Are Not Alone', dat wordt gedomineerd door zowel elektronische invloeden als symfonisch klinkende violen. De atmosferisch donkere hardheid van 'Hørizøns' creëert de stilistische buiging over de kenmerkende melodieuze pop/rock, in symbiose met fragiele maar sterke fragmenten.

Hørizøns

Tracklisting 'Hørizøns'

01. Hørizøns
02. Misery
03. Wounded Healer (feat. Elize Ryd)
04. Some Kind Of Monster
05. Human
06. Golden Pariahs
07. Marching On
08. You're Not Alone
09. Out Of The Ashes
10. Paralyzed
11. Coming Home
12. I Won't Surrender (feat. Tina Guo)
13. Welcome To My Wasteland

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Beyond The Black

Jennifer Haben (Vocals)
Stefan Herkenhoff (Bass)
Chris Hermsdörfer (Guitars/Backings)
Tobi Lodes (Guitars/Backings)
Kai Tschierschky (Drums)


Bronnen & Informatie

Hard Life Promotion Website Facebook Twitter Instagram


Lyric Video/Song ‘Wounded Healer'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium