NERVOSA

Prika Amaral Maakt Nieuwe Line-Up NERVOSA Bekend

SÃO PAULO/BRAZILIË | Vandaag maakte Prika Amaral, oprichtster en gitarist van de Braziliaanse thrash metal formatie NERVOSA, de nieuwe line-up van haar band bekend. Diva Satanica neemt de vocals over van Fernanda Lira die, samen met Luana Dametto (drums), vorige maand uit de band stapte. Satanica neemt momenteel de zang van Bloodhunter nog voor haar rekening. Op de basgitaar komt niemand minder dan Mia W. Wallace (o.a. Abbath en Triumph of Death) de gelederen versterken. Het slagwerk komt toe aan aan de revelatie van dit moment: Eleni Nota (o.a. Mask of Prospero en Croque Madame). Vanzelfsprekend blijft Prika zelf de zware gitaarriffs verzorgen. Van een 3-kopige band naar een viertal en trouw aan de all-female vereiste die Prika altijd stelde. Het moet gezegd dat ze een meer dan fantastische line-up bijeen heeft weten halen. We kijken nu al uit naar nieuw materiaal en het eerste Belgische aantreden. BRING IT ON NERVOSA!

Prika Amaral

Intense Audities

Na enkele dagen van intense audities met meisjes van over de hele wereld, kwam de nieuwe line-up van NERVOSA vandaag tot stand. Gezien de huidige situatie was het een hele uitdaging om audities op afstand te organiseren, maar waar een wil is, is een weg ... . Prika Amaral zei: "Het was een ongelooflijke ervaring om zoveel getalenteerde vrouwen te ontmoeten. Het was niet eenvoudig om er maar één te kiezen en gedwongen 'neen' te moeten zeggen tegen een aantal echt goede muzikanten. Maar de vraag gaat verder dan enkel muzikale competenties. Het gaat om beschikbaarheid, professionele houding, goede communicatie, enz. Maar ik ben erg blij met het resultaat en voel me enorm zelfverzekerd. Ik heb al veel nieuwe nummers opgeslagen en we zijn zelfs al begonnen met schrijven (wat één van de tests was die tijdens de audities werd toegepast). We zullen al nieuw materiaal online smijten terwijl de hele COVID-19 situatie nog wordt opgelost. Ik garandeer dat NERVOSA er met volle kracht zal uitkomen!"

De Nieuwe Bandleden!

Om de vocals te verzorgen werd gekozen voor Diva Satanica. Momenteel is ze zangeres van de band Bloodhunter, waarmee ze al enkele toonaangevende optredens verzorgde, o.a. naast NERVOSA. Op de basgitaar vinden we een heel grote naam terug, nl. Mia W. Wallace, die onder meer heeft gespeeld met Abbath en (Hellhammer's reïncarnatie) Triumph Of Death. Last but not least, op de drums vinden we 'de revelatie' Eleni Nota. Zij is een drummer die er keihard op doormept en veel energie aan de dag legt. Momenteel speelt ze in de progressieve metal bands Mask Of Prospero en Croque Madame.

“De keuze om een kwartet te vormen, was om NERVOSA een frisse aanpak te geven en iets anders te laten zien dan de voorbije 10 jaar. Dit is een nieuwe fase, een nieuw NERVOSA, maar nog steeds met zijn thrash/death metal essentie intact. Met veel downpicking riffs en sterke grip, snelle en technische drums, een vernieuwd, zwaarder basgeluid en agressieve, super thrash metal vocals. Een tweede gitarist is nog steeds een optie, maar niet voor het huidige moment waar de vele aanpassingen een enorme logistieke uitdaging vormen. Maar voor de toekomst is het zeker mogelijk," aldus Prika Amaral. Om af te sluiten dankt ze iedereen voor de steun aan haar band NERVOSA!

Hopelijk mogen we het nieuwe NERVOSA snel in ons Belgenland verwelkomen!


Nervosa

Bronnen & Informatie (NERVOSA)

Website Facebook Twitter Instagram YouTube


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium