VADER

16de Studioalbum ‘Solitude In Madness’ Verschijnt op 01/05!

OLSZTYN/POLEN | De Poolse death/thrash metalband VADER brengt op 1 mei een nieuw studioalbum 'Solitude In Madness' uit via het Nuclear Blast platenlabel. De door Piotr "Peter" Wiwczarek opgerichte band draait al mee sinds 1983 en heeft er dus nog steeds zin in. 'Solitude In Madness' zal 11 nieuwe songs bevatten waarvan de openingstrack 'Shock And Awe' op 27 januari al werd uitgebracht in de vorm van een lyric video (zie onderaan het artikel). Deze song zet alvast de toon voor wat best een interessant album kan worden.!

VADER

Verdorven Mensheid & ‘Solitude In Madness’

VADER mede-oprichter en frontman Piotr "Peter" Wiwczarek vertelt het volgende: "De mensheid leert nooit van haar lessen. Ik voel dat de spanningen over de gehele wereld blijven oplopen. Mensen zijn de ware pijn vergeten, gezien vanuit het groter geheel. Over het algemeen respecteert de nieuwe generatie de oudere niet en ik durf erom wedden dat ze zichzelf niet eens respecteren. Ons dagelijks leven, ons doen en laten, staat gewoon op tv ... er is gewoon geen ziel meer. Alles is leeg. Ik denk dat de moderne technologie gewoon de 'mens' uit ons leegzuigt. Er zijn nu meer eenzame mensen dan ooit en dit terwijl de technologie ons, zogezegd, met elkaar zou moeten verbinden.Het is waanzin! Dat is waar de titel van ons nieuwe album 'Solitude In Madness' eigenlijk vandaan komt. Natuurlijk benader ik deze onderwerpen op zeer 'VADER'-achtige manier. Ik hou ervan om verhalen te vertellen en mezelf, door middel van deze verhalen, uit te drukken."

Voor de opnames van 'Solitude In Madness' trad VADER uit de eigen comfortzone en trok de band naar de Grindstone Studios in Suffolk (Engeland). Ze teamden er, in de zomer van 2019, gedurende vier weken samen met Scott Atkins. Samen namen ze de engineering, productie, mix en mastering voor hun rekening en werkten ze het hele album af. Het artwork (zie hieronder) van het album is ontworpen door Wes Benscoter (Autopsy, Cattle Decapitation).

Solitude In Madness

Tracklisting 'Solitude In Madness'

01. Shock And Awe
02. Into Oblivion
03. Despair
04. Incineration Of The Gods
05. Sanctification Denied
06. And Satan Wept
07. Emptiness
08. Final Declaration
09. Dancing In The Slaughterhouse
10. Stigma Of Divinity
11. Bones

Record Label

Nuclear Blast

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden VADER

Piotr Wiwczarek (Peter) - Gitaar/Zang
Marek Paj¹k (Spider) - Gitaar
Tomasz Rejek (Reyesh) - Basgitaar
James Stewart - Drums


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram Youtube


Lyric Video/Song ‘Shock And Awe'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium