Code Orange

Nieuw Album ‘Underneath’ Verschijnt Op 13 Maart!

PITTSBURGH/PENNSYLVANIA (USA) | Code Orange, de in 2008 opgerichte Amerikaanse hardcore punk band, brengt op vrijdag 13 maart een vierde studioalbum uit: 'Underneath'. Als dat geen voorbode is tot (on)geluk dan weten we het niet. Net als haar voorganger 'Forever' (2017), zal dit album door Roadrunner Records worden uitgebracht. Wie bekend is met de muziek van Code Orange weet dat dit geen ordinair hardcore bandje is. Ook op 'Underneath' mag je je aan soms verwarrende opeenstapelingen van muzikale elementen verwachten: rammelende drum loops, uitbarstingen van woede etc. 'Underneath' is gedurfd en veerkrachtig en ongetwijfeld een van de meest opwindende albums van het jaar!

Code Orange

Brutaal, Demonisch, Chaotisch & Zelfreflectie

Code Orange, in 2017 nog genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Metal Performance ('Forever'), bracht in de zomer van 2019 al een nieuwe song uit 'Let Me In' voor de WWE worstelaar The Fiend. Toen al liet Jami Morgan (drums/vocals) weten dat er een nieuw album op til was "... inclusief de claustrofobische brutaliteit en demonische sfeer die we opwekten op 'Let Me In'!" Ondertussen is het bijna zover en in een officieel persbericht liet Jami Morgan het volgende optekenen: "Het album, 'Underneath', gaat over het onder ogen zien van de dualiteit in onszelf als individu en samenleving in een overvol, overbelicht en alomvattend digitaal nirvana. Iedereen heeft een stem en niemand lijkt er toe te doen ... duik in de de donkerste gangen van je diepste angsten, zorgen en spijt om het monster te confronteren dat er huist!"

In aanloop naar de officiële release van het album op vrijdag 13 maart, heeft de band reeds twee videoclips uitgebracht. Een eerste is voor de title track 'Underneath' en een tweede voor het snoeiharde 'Swallowing The Rabbit Whole'. Hieronder kan je beide clips bekijken en beluisteren.

Underneath

Tracklisting 'Underneath'

01. (deeperthanbefore)
02. Swallowing the Rabbit Whole
03. In Fear
04. You and You Alone
05. Who I Am
06. Cold.Metal.Place
07. Sulfur Surrounding
08. The Easy Way
09. Erasure Scan
10. Last Ones Left
11. Autumn and Carbine
12. Back Inside the Glass
13. A Sliver
14. Underneath

Record Label

Roadrunner Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Code Orange

Eric "Shade" Balderose (vocals/keyboards)
Reba Meyers (vocals/guitar)
Jami Morgan (drums/vocals)
Joe Goldman (bass)
Dominic Landolina (guitar)


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram Youtube


Videoclip ‘Swallowing the Rabbit Whole'


Videoclip ‘Underneath'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium