Testament

Nieuw Album ‘Titans Of Creation’ Van Testament Verschijnt Op 3 April!

BERKELEY, CALIFORNIË/USA | Testament, de Amerikaanse thrashmetalband die in 1983 werd opgericht, brengt een nieuw album 'Titans Of Creation' uit op 3 april. In aanloop van de release van het ondertussen alweer dertiende studioalbum, bracht de band een lyric videoclip uit van het nummer ‘Night Of The Witch’ (zie onderaan dit artikel). Nog steeds voorzien van een niet aflatende bron van energie stuwt Testament haar stijl naar het volgende niveau, trouw blijvend aan de origines van de traditionele thrash metal. Dit alles doorspekt met verleidelijke, briljante en progressieve ingrediënten. Het bass geluid wordt uitvoerig tentoongesteld, nieuwe vocals worden geïntroduceerd en zoals steeds is het gitaarwerk van Peterson en Skolnick enorm complex en fascinerend. Bij Nuclear Blast weten ze nu al dat ze er een topalbum bijhebben!

Testament

Een Overvloed Aan Gewelddadige Thrash

'Titans Of Creation' bevat vele gemoedsstemmingen en -materialen die allemaal, op de een of andere manier, aansluiten bij een gemeenschappelijke scheppingsfilosofie en de noodzakelijke tegenhanger ervan: vernietiging. 'Children Of The Next Level' is de openingstrack van het album en overspoelt de luisteraar als een ware thrash orkaan waarbij de woedende lyrics handelen over de schandalige filosofieën van de Heaven's Gate Cult (opgericht in 1974). Nummers zoals 'Dream Deceiver' dragen een meer old school-geluid dat de doorwinterde Testament-fan zal aanspreken. Dit nummer gaat over gevangen zitten in een droom waarbij een buitenwereldse, vrouwelijke kracht probeert je geest te manipuleren en degraderen. Dromen maken deel uit van ons bestaan, maar wanneer we slapen zijn we volledig kwetsbaar; één van de vele mysteries van het mens-zijn. "Iemand achtervolgt je onophoudelijk; het enige moment waarop wordt toegeslagen is 's nachts wanneer de manier waarop je slaapt kan worden beheerst," beschrijft zanger Chuck Billy de achterliggende gedachte van deze song.

Testament

Heksen & Geestesziekten

'Night Of The Witch' bevat de beangstigende en boeiende vocals van gitarist Eric Peterson wat een black metal sfeer creëert die perfect aansluiten bij de donkere, griezelige grommen van Chuck Billy. Beïnvloed door het horrormeesterwerk 'The Witch: A New England Folktale' van Robert Egger uit 2015, draagt het nummer een magische kwaliteit met zich mee die de sfeer van de film weerspiegelt. Aan het einde van de rit huilt een theremin door de lucht, net als heksen die naar de maan oprijzen, en legt het de eindtoon vast. "Het album bevat veel dat verfrissend klinkt en in het oor blijft hangen," legt Peterson uit. Geschreven door gitarist Alex Skolnick, is 'Symptoms' gevuld met gedetailleerd, ingewikkeld gitaarwerk dat de betoverende reis weergeeft die gepaard gaat met het omgaan met depressie, stemmingswisselingen en tal van frustraties die de geestelijke toestand van een mens beïnvloeden. De teksten in dit lied bespreken een trieste waarheid: een geestesziekte komt vaker voor dan we denken en vooral ... dan we willen erkennen (bij onszelf).

Medicijnmannen & De Nightstalker

Op een lichtere toon slingert het levendige nummer 'The Healers' heen en weer tussen golven van death en thrash metal, zwaar en melodisch, licht en donker. De lyrics zijn spiritueel en uiterst persoonlijk. Ze beschrijven Billy's eigen ervaring met medicijnmannen; de oudsten der aarde en hoe zij erin slaagden zijn eerdere kwalen te genezen. 'City Of Angels' komt met een geheel nieuw geluid voor Testament. De sluipende sludge en het langzame, bijna 'stalkende', tempo lopen hand in hand met het gruwelijke verhaal van de 'Nightstalker' Richard Ramirez. Het geheel resulteert in een opvallend en best aangenaam nummer op de plaat.

Titans Of Creation

Tracklisting 'Titans Of Creation'

01. Chidren Of The Next Level
02. WWIII
03. Dream Deceiver
04. Night Of The Witch
05. City Of Angels
06. Ishtar’s Gate
07. Symptoms
08. False Prophet
09. The Healers
10. Code Of Hammurabi
11. Curse Of Osiris
12. Catacombs

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Testament

Chuck Billy (vocals)
Eric Peterson (Gitaar)
Alex Skolnick (Gitaar)
Gene Hoglan (Drums)
Steve DiGiorgio (Bas)


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram Youtube


Videoclip ‘Night Of The Witch'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium