Methane

Zweedse Southern Metal Band Brengt Nieuwe Song ‘Thin The Herd’ Op 27 September

ZWEDEN/USA - Op 27 september 2019 laat Methane een nieuw monster, genaamd 'Thin The Herd', los op de wereld. MetalRage Belgium had de eer en het genoegen de song reeds te beluisteren. Wees bij deze gewaarschuwd: het zal je trommelvliezen compleet aan flarden scheuren ... . Na het succesvolle debuutalbum ‘The Devil’s Own’ van de band op Sony/Dark Star Records, is Methane druk op tournee geweest met bands als Nervosa, Warbringer en The Haunted. De eerste single en video van het tweede album van de band ‘Thin The Herd’ bouwt hierop verder en bewijst hoe deze band blijft evolueren en klaar is om de wereld in te palmen. Een nieuwe tournee, in het zog van deze release, kondigt zich tevens aan. Data kan je terugvinden onderaan het artikel.

Tim Scott

Het Verhaal Achter 'Thin The Herd' Door Tim Scott

Aan het woord Tim Scott, oprichter en zanger/bassist van Methane, over 'Thin The Herd', de nieuwe song die op 27 september wordt vrijgegeven. Hij begint met een achtergrond schets: "WAARSCHUWING! Je hersenen worden opgegeten! Big Brother ziet en weet alles wat je doet. Je leven wordt bestuurd en gecorrumpeerd via sociale media. Je nieuwsfeeds worden besmet door nepnieuws, aandachtshoeren en hersenloze maniakken die op zoek zijn naar drama. Daarom: "IT'S TIME TO THIN THE HERD!"

Tim Scott gaat verder: "In onze moderne tijd van sociale media met directe toegang tot onze internetverbindingen, zij het met goede vrienden en familie maar vaak ook met complete vreemden, blijf ik regelmatig geschokt door sommige mensen: de teergevoelige millennials die zich beledigd voelen door alles ... de MILF die foto's plaatst van voornamelijk naakte vrouwelijke modellen (niet zichzelf) zonder duidelijke reden (ik bedoel: je ziet er niet zo uit omdat je gay vriend het zegt!) ... de 'heb medelijden met mij'-mensen die voortdurend posten hoe vreselijk het leven is en hoe slecht ze zich altijd voelen ... de idioten die al hun persoonlijke problemen delen en proberen iemand te vinden die hun kant kiest … of degene die post hoe geweldig en mooi het leven is terwijl je de persoon voldoende kent om te weten dat het complete onzin is.”

“Kijken naar de oneerlijkheid en het gebrek aan zelfrespect dat me dagelijks wordt gevoed, is wat achter mijn woorden ligt in dit lied. Het is tijd om verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen, wees echt, al het andere is fake en volledig transparant. De gewoonte om de kudde te ruimen kwam direct in mijn gedachten door mijn Facebook-vrienden - het is tijd om de zwakkelingen, fakers en narcisten uit mijn kudde verwijderen...” besluit hij.

Methane Biografie

Methane werd in het najaar van 2012 gevormd door Amerikaanse broers, woonachtig in Zweden, Tim Scott (voormalig bassist van Revenant en HatePlow) en Dylan Campbell samen met Tim's oude vriend Jimi Masterbo en drummer Andreas Strom. Na het verkrijgen van ondergrondse erkenning voor hun vorige EP-releases, 'Southern Metal' (2014) en 'Spit On Your Grave' (2015), werd Methane in 2016 getekend door Sony's Dark Star Records. De band verscheen ook op de soundtrack voor de Schotse miniserie Metalhedz (S03E02 en S03E03) en de eerste E-roman met muziek ooit: 'How An Atomic Fart Saved The World'.

In februari 2017 bracht Methane het debuutalbum 'The Devil's Own' uit op Sony/Dark Star Records, dat door de pers met geweldige recensies werd ontvangen. Met invloeden van Slayer, Lamb Of God en Pantera heeft Methane een uniek geluid gecreëerd dat sterk en uniek is. De band tourde door Europa ter ondersteuning van het album en verwierf gestaag een sterke en loyale fanbase in de Europese Metal-scene met een reputatie als krachtige, energieke live band.

Tot op heden heeft Methane meer dan 80 shows gespeeld op 2 continenten. Hoogtepunten zijn de Amerikaanse tournee, headliner op een Finse Tour, 'Rage of Armageddon Festival' (NYC, VS), 'Metal Inferno Festival' (Zweden), 'Heavy Metal Heart Festival' (Helsinki) en openen voor internationale bands zoals Warbringer, Nervosa, Whiplash en The Haunted.

Thin The Herd

Bandleden Methane

Tim Scott - Bass & Vocals
Jimi Masterbo - Lead Guitar
Dylan Campbell - Guitar & Backing Vocals
Olle Ekman - Drums

Thin The Herd Tour 2019 (Europa)

04/10: Borlänge Sweden @House of Blues
05/10: Karlstad Sweden @The Rock Bar
10/10: Narva Estonia @Art Club Ro-Ro
11/10: Rakvere Estonia @Kära Kants
12/10: Riga Latvia @Republika

Thin The Herd Tour 2019 (USA)

30/10: Hollywood CA @The Alley Music Studio
31/10: Los Angeles CA @5 Star Bar
01/11: San Diego CA @The Bancroft
02/11: Tucson AZ
06/11: Gallup NM @Dirty Burboun Dance Hall
07/11: Colorado Springs CO
08/11: Greeley CO @Moxi Theater
09/11: Denver CO @Herman’s Hideaway


Bronnen & Informatie

Methane Website Methane Facebook Methane Twitter Methane Instagram Methane Youtube Methane Spotify


Videoclip ‘Thin The Herd'


Videoclip ‘Hang Me High'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium