The Agonist

Nieuw Album ‘Orphans’ Van The Agonist Op 20/09

QUEBEC/CANADA - De melodische death metal band The Agonist brengt op 20 september een nieuw album uit: ‘Orphans’. Voor de band is het al hun zesde full-length album sinds hun oprichting in 2004, het derde met zangeres Vicky Psarakis. Eerder nam ze de vocals al op zich voor het album 'Eye of Providence' (23 februari 2015) en 'Five' (30 september 2016). Een eerst videoclip voor het nummer 'In Vertigo' werd ondertussen uitgebracht en kan je onderaan dit artikel bekijken en beluisteren. ‘Orphans’ komt uit via het Napalm Records label en zal in verschillende formaten verkrijgbaar zijn, o.a. CD, vinyl en digitaal. Daarnaast zullen verschillende uitgaves verschijnen, o.a. Deluxe Boxset, gelimiteerd tot 300 exemplaren incl. jewelcase CD, vlag, patch, hanger, gesigneerde kaart etc. Voor de collectors onder jullie een musthave!

The Agonist

‘Orphans’: Van Rockdiva Tot Death Metal

Extremer, melodischer en innemend: The Agonist is terug, voor zover ze ooit weg waren, en je zal het geweten hebben! Met 'Orphans', hun zesde studioalbum laat de vijfkoppige metal band uit Quebec (Canada) een waar monster los op de wereld. Een monster dat zich voedt met melodieuze death metal en metalcore, gekruid met rockende momenten zoals we ondertussen wel gewend zijn van The Agonist. Er is het mooie metalcore anthem 'As One We Survive' en het dramatische 'Mr. Cold' waarop Vicky Psarakis haar kunnen als rockdiva en death metal frontvrouw etaleert: een bewijs van haar allesomvattende en indrukwekkende vocale bereik. Het resultaat dat de band uiteindelijk zal uitbrengen is een flikkerend, iriserend en gevarieerd meesterwerk genesteld tussen pure brutaliteit en melodische kwetsbaarheid - gewoon onvergelijkbaar!

Over De Eerste Single ‘In Vertigo’

“Toen ik de eerste instrumentale opnames hoorde was ik geschrokken en verward," zegt frontvrouw Vicky Psarakis. "De muziek was echt donkerder en zwaarder dan alles wat we op de vorige albums deden en ik was niet helemaal zeker hoe ik die vocale emotie en bereik kon evenaren. Maar weet je, eens we een volledig nummer hadden geschreven ging de spreekwoordelijke bal aan het rollen en 2-3 maanden later was het album afgewerkt!" Ze vervolgt: "Bij elk nieuw album houden we ervan om te experimenteren en nieuw territorium te verkennen, maar er zijn hier ook veel elementen die doen denken aan de vroegere dagen. Je mag veel harde, snelle waanzin verwachten en heel veel geweldige beats!"

Op 'In Vertigo' wordt de zangeres haar bereik uitgebreid. "Vocaal gezien is er een breed scala aan stijlen, waarvan ik sommige voor het eerst heb uitgeprobeerd en de teksten zijn meestal geïnspireerd op horrorverhalen en levensechte tragedies, gebeurtenissen waar ik het gevoel had dat veel mensen er ervaring mee hebben," onthult Psarakis. "Orphans is mijn derde album met The Agonist en ik kan niet wachten om de wereld te laten zien en horen wat we hebben gemaakt!"

Orphans

Tracklisting 'Orphans'

01. In Vertigo
02. As One We Survive
03. The Gift of Silence
04. Blood as My Guide
05. Mr. Cold
06. Dust to Dust
07. A Devil Made Me Do It
08. The Killing I
09. Orphans
10. Burn it All Down

Record Label

Napalm Records

Bandleden The Agonist

Vicky Psarakis - Vocals
Danny Marino - Gitaar
Chris Kells - Bass
Simon McKay- Drums
Pascal "Paco" Jobin - Gitaar


Bronnen & Informatie

The Agonist Website The Agonist Facebook The Agonist Twitter The Agonist Instagram The Agonist Youtube


Videoclip ‘In Vertigo'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium