All Out War

NY's Metalcore Legende Brengt Eerste Song Uit Van 'Crawl Among The Filth' (26/07/2019)

NEWBURGH (NY) / USA - Nog een kleine twee maanden en geduld en het nieuwste album van metalcore legende All Out War ligt in de rekken. De plaat draagt de naam ‘Crawl Among The Filth’ en wordt uitgebracht door de platenmaatschappij Unbeaten Records. Je kan nu al je pre-order doorvoeren via het zonet genoemde label en kiezen uit tal van uitgaven: CD, vinyl, digitaal, … , eventueel in combinatie met tal van bijbehorende merchandise (t-shirts, hoodies, shorts,...). Check de website van Unbeaten Records voor alle opties. In afwachting van de officiële release bracht de band al een nummer uit: ‘Judas Always Crawls’. Fans van de band Slayer zullen dit alvast kunnen smaken … zonder de All Out War signature tekort te doen, want die is absoluut hoorbaar. Onderaan dit artikel kan je het nummer beluisteren. Bij MetalRage Belgium kijken we alvast uit naar de release van het nieuwe album.

All Out War

'Judas Always Crawls'

'Crawl Among The Filth' is een maand verwijderd van de release en dus achtte All Out War de tijd rijp om een eerste song vrij te geven. Het nummer 'Judas Always Crawls' is de tweede song op de tracklisting van het komende album en toont dat de band noch steeds haar weg kent rond een door Slayer beïnvloede riff. "'Judas Always Crawls' handelt over de behoefte die de mensheid heeft aan een redder, of het nu een politicus of een religieuze fanaticus is," legt zanger Mike Score uit. "Deze figuren worden geprezen en vereerd terwijl ze holle slogans en doldwaze leugens uitspuwen die de massa als een heuse leerstelling omhelst. Deze woorden brengen troost voor een bevolking die wanhopig is om een geforceerde orde in chaos te brengen. Uiteindelijk zal Judas het blinde vertrouwen van de massa altijd verraden."

"We hebben, voor het tot stand komen van 'Crawl Among The Filth', de zaken op een andere manier aangepakt dan gewoonlijk," vervolgt Score. "De nummers zijn sneller en we hebben een aantal verschillende invloeden gehad. Het was een bewuste poging om het vet meteen weg te snijden en recht naar de keel te grijpen zeg maar."

Over De Metalcore Legende All Out War

All Out War is een Amerikaanse metalcore band uit Newburgh (New York), opgericht in 1991. Ze hebben, sinds 1997, zes full-length albums uitgebracht. Het zevende, 'Crawl Among The Filth' komt binnenkort (26/07) uit. De band speelde voor het eerst live in het skatepark van Hudson Valley in 1991. De show zal bijblijven omdat er een rel uitbrak waarbij een politie interventie nodig was. In de beginjaren van All Out War veranderde de line-up voortdurend. Hun eerste full-length album kwam dan ook pas uit in 1997: 'Truth In The Age Of Lies' werd uitgebracht door het Duitse label Gain Ground. Datzelfde jaar nog tekende de band bij het befaamde Victory Records label uit Chicago. Daarop brachten ze 'For Those Who Were Crucified' uit, een album dat binnen het hardcore milieu nog steeds hoog staat aangeschreven.

In navolging van de release van het tweede album zorgde onrust voor een continue verandering van de line-up. Pas in 2003 keerde AOW terug naar de studio en bracht het 'Condemned To Suffer' (Victory Records) uit. In 2004 werd officieel bekend gemaakt dat de band uit elkaar was gegaan omdat zanger Mike Score niet langer kon doorgaan. Twee jaar later (2006) herenigde de band zich en in 2007 werd een vierde studioalbum, 'Assassins In The House Of God', uitgebracht. In 2010 volgde al het vijfde album: 'Killing Fields'. Daarna werd het wat stil rond All Out War tot ze in 2015 de EP 'Dying Gods' uitbrachten. De band had een nieuwe adem gevonden en dit resulteerde in de release van het snoeiharde 'Give Us Extinction' (2017).

Crawl Among The Filth Album

Tracklisting 'Crawl Among The Filth'

01. Devine Isolation
02. Judas Always Crawls
03. What Was Becomes Undone
04. Contempt Be Thy Faith
05. Drink The Plague
06. Suffocate And Subjugate
07. Gehenna Lights Eternal
08. Septic Infestation
09. Hanging On The Wire
10. Despised Regime

Record Label

Unbeaten Records

Bandleden All Out War

Erik Carrillo (Bass)
Jesse Sutherland (Drums)
Mike Score (Vocals)
Taras Apuzzo (Gitaar)
Andy Pietroluongo (Gitaar)


Bronnen & Informatie

All Out War Facebook All Out War Twitter All Out War Instagram


Videoclip 'Judas Always Crawls'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium