Sisters Of Suffocation

Death Metal Band Uit Eindhoven Brengt op 01/03 'Humans Are Broken' Uit!

EINDHOVEN/NEDERLAND – Het tweede studioalbum van Sisters Of Suffocation, ‘Humans Are Broken’, verschijnt volgende week op vrijdag 1 maart 2019 via het Napalm Records label. Voor de nog vrij jonge death metal band gaat het plots vrij snel. Opgericht in 2014 bouwden ze meteen een fantastische live reputatie op die, zowel in kleinere venues als grotere festivals, mooi tot zijn recht komt. Ook in ons land zijn de dames en heer van Sisters Of Suffocation graag gezien en speelden ze o.a. op Antwerp Metal Fest en venues als Jeugdhuis Asgaard (Sint-Amandsberg) en De Verlichte Geest (Roeselare). Met de release van ‘Humans Are Broken’ kunnen we alleen maar hopen dat concert- en festivalorganisatoren in België hen nog meer speelgelegenheid gunnen. Bij deze alvast een oproep!

Sisters Of Suffocation

Rauwe Old School Death Metal

De Eindhovense death metal band Sisters Of Suffocation levert ons het beste van twee werelden: de rauwe oerkracht van de old school death metal in een clash met de geavanceerde technische en epische-melodische invloeden van de moderne tijd. De underground scene spitste de oren toen de (toenmalige), volledig vrouwelijke nieuwkomers hun debuut EP ‘Brutal Queen’ (2016) en hun eerste studioalbum ‘Anthology of Curiosities’ (2017) uitbrachten. Nu zijn ze klaar om, met de release van ‘Humans Are Broken’ en klasse hoger te mikken.

‘Humans Are Broken’

Het eerste nummer, tevens de title track, van het album ‘Humans Are Broken’ bevat van ‘Tombs Of The Mutilated’-doordrenkte blastbeats die op het tweede nummer ‘Wolves’ plaats maken voor een epische jawbreaker in de beste Asphyx / Hail Of Bullets traditie. 'War in my Head' schittert door de progressieve wendingen verstrengeld met vette grooves en giftige grunts. Wat dit album vooral opvalt zijn de regelmatige aanwezigheid van clean vocals en intermezzo’s van gesproken woorden. Voor je de wenkbrauwen gaat fronsen … het geeft de betrokken nummers een zekere exotische maar vooral dreigende flair waarmee Sisters Of Suffocation erin slaagt een beest van een album te creëren. Zodra je deze plaat oplegt, zal het moeilijk worden om de repeat functie uit te schakelen … BRING IT ON!

Op hun bandcamp pagina staat volgende quote over hen te lezen: ‘The Female Reincarnation of Bolt Thrower and Legion Of The Damned’. Dit kunnen we alleen maar beamen en er het volgende aan toevoegen: ‘The best thing the Dutch metal scene provided since … well, forever!’

Humans Are Broken Album

Tracklisting 'Humans Are Broken'

01. Humans Are Broken
02. Wolves
03. War In My Head
04. The Machine
05. What We Create
06. Liar
07. Little Shits
08. The Next Big Thing
09. Blood On Blood
10. The Objective
11. Burn
12. Every Little Fibre
13. For I Have Sinned

Record Label

Napalm Records

Bandleden Sisters Of Suffocation

Els Prins (Vocals)
Simone van Straten (Gitaar)
Emmelie Herwegh (Gitaar)
Puck Wildschut (Bass)
Kevin van den Heiligenberg (Drums)


Bronnen & Informatie

Sisters Of Suffocation Website Sisters Of Suffocation Facebook Sisters Of Suffocation Twitter Sisters Of Suffocation Youtube


Videoclip ‘Humans Are Broken'

Videoclip ‘Brutal Queen'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium